PARKINSON'S<sup>UK</sup>
CHANGE ATTITUDES.
FIND A CURE.
JOIN US.

## 'Addressing Parkinson's with Black communities in the UK' Event Programme

DAY 1: Wednesday 8th May 2024

## 12pm to 4pm

Time	Торіс	Speakers
12-12:10pm 10 minutes	Welcome	Alex Edwards Parkinson's UK
12:10-12:40pm 30 minutes	Panel discussion: Experiences of being affected by Parkinson's in Black communities	Mary Naa Kwartsoo Quartey-Papafio Toussaint Smith Jacqueline Reid
12:40pm-1pm 20 minutes	BREAK & opportunity to chat with other attendees	
1pm-1:30pm 30 minutes	Living well with Parkinson's advice from professionals:      General guidance for managing symptoms     Medication and side effects     Caring for someone with Parkinson's     Aids and adaptations     Complementary therapies     10 minute question and answers for all professionals	Miriam Parry Parkinson's Disease Nurse Consultant, Kings College London
1:30pm-1:45pm 15 minutes	BREAK & opportunity to chat with other attendees	
1:45pm-2:15pm	Research talk 1	Dr Mie Rizig

30 minutes	<ul> <li>What is research?</li> <li>Genetics and Parkinson's</li> <li>Importance of genetics research for Black Parkinson's communities</li> <li>Introduction to the Research Support Network</li> <li>10 minute question and answers</li> </ul>	Neurologist and Senior Clinical Research Fellow University College London
2:15pm-2:30pm 15 minutes	BREAK & opportunity to chat with other attendees	
2:30pm-3pm 30 minutes	<ul> <li>Support on offer from Parkinson's UK</li> <li>Overview of helpline and local advisers</li> <li>Support with medical issues</li> <li>Local activities and how to find them</li> <li>Employment, money, grants and benefits advice</li> <li>Support for loved ones and carers</li> <li>10 minute question and answers</li> </ul>	Tom Lee Parkinson's UK Helpline Adviser
3pm-3:30pm 30 minutes	Parkinson's exercise class session	Anna Kharin Neuroheroes
3:30pm-3:45pm 15 minutes	Event close	Alex Edwards Parkinson's UK
15 minutes	Event closes & opportunity to chat	with other attendees