PARKINSON'S^{UK}
CHANGE ATTITUDES.
FIND A CURE.
JOIN US.

'Addressing Parkinson's with Black communities in the UK' Event Programme

DAY 2: Saturday 11th May 2024

12 pm to 4:15pm

Time	Topic	Speakers
12-12:10pm 10 minutes	Welcome	Alex Edwards Parkinson's UK
12:10-12:40pm 30 minutes	Panel discussion: Experiences of being affected by Parkinson's in Black communities 10 minute question and answers	Linda E Abisola Rasheed Winston Marshall Paulette Jones
12:40pm-1pm 20 minutes	BREAK & opportunity to chat with other attendees	
1pm-1:45pm 45 minutes	Living well with Parkinson's advice from professionals: • 10 minutes on Mental health • 10 minutes on Exercise • 10 minutes on Diet and nutrition • 15 minutes question and answers for all professionals	Dr Angelika Zarkali Clinical Research Fellow, University College London Dr Bhanu Ramaswamy Independent Physiotherapy Consultant, Sheffield Vanessa Jones Specialist Parkinson's Dietitian, Specialist Rehabilitation Derby
1:45pm-2pm 15 minutes	BREAK & opportunity to chat with other attendees	

2pm-2:30pm 30 minutes	Research talk 2 Importance of research for the Black Parkinson's communities Overview of upcoming research opportunities for Black Parkinson's communities Introduction to the Research Support Network In minutes question and answer	Dr Angelika Zarkali Clinical Research Fellow, University College London
2:30pm-2:45pm 15 minutes	BREAK & opportunity to chat with other attendees	
2:45pm-3:15pm 30 minutes	Campaigning for better healthcare and how you can get involved 10 minutes question and answer	Kim Snape Senior Local Campaigns Officer, Parkinson's UK
3:15pm-3:45pm 30 minutes	Parkinson's Speak Loud Activity	Chloe Whitelocke Community Neurorehabilitation Speech And Language Therapist, NHS St Georges University Hospital London
3:45pm-4:15pm 30 minutes	Support for carers and loved ones 10 minutes question and answer	Matthew Mckenzie Carer activist, poet and author
15 minutes	Event close & opportunity to chat with other attendees	